Winkels Singelpassage Assen worden appartementen voor starters

De Singelpassage in Assen moet een walhalla voor starters worden. Inmiddels zijn de meeste winkeliers vertrokken en is de bouw van nieuwe stadswoningen in volle gang.

Vrijwel alle winkelpanden in de Singelpassage staan inmiddels leeg. Wima Vastgoed heeft ze opgekocht en is op dit moment bezig om rondom de Kaaswaag, die binnenkort verhuist naar de Gedempte Singel, acht nieuwe appartementen te bouwen. De huurprijzen beginnen bij 600 euro.

Binnenstadswoningen

„De eerste drie binnenstadswoningen, in een voormalig restaurant, zijn inmiddels gereed”, zegt David Maas, directeur van Wima Vastgoed. „Nu zijn we begonnen boven de Kaaswaag. Hier komen verschillende soorten appartementen. Allemaal hebben ze minimaal één slaapkamer. Sommige zijn groter en hebben twee ruime slaapvertrekken.”

Het is de bedoeling dat de acht appartementen in het laatste kwartaal van dit jaar worden opgeleverd. Daarna is de rest van de straat aan de beurt, zegt Maas. „De gehele Singelpassage verandert van een winkelstraat in een woonblok. De architecten zijn op dit moment nog bezig met het ontwerp van de rest van de appartementen, maar er komt nog een substantieel aantal woningen bij. De doelgroep is: starters en young professionals tussen de 18 en 30 jaar.”

Veel vraag

Wima verhuurt in Assen op dit moment alle appartementen in de Abel Tasmantoren en leverde 40 appartementen op in de Kloekhorststraat, speciaal voor jongeren van 18 tot 23 jaar. „Die waren binnen zes weken allemaal verhuurd”, lacht Maas. „De vraag naar betaalbare woningen voor jongeren en starters is op dit moment heel erg groot.

Zodra deze acht appartementen klaar zijn, kunnen geïnteresseerden zich inschrijven via vestal.nl. Maar je moet wel snel zijn, waarschuwt Maas: „Er blijft van dit soort appartementen niet veel leegstaan.”

WIMA Vastgoed B.V.

  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Volg ons

Copyright © 2019 WIMA Vastgoed. Alle rechten voorbehouden.
Realisatie door Welldotcom - Puntgaaf Internetbureau