Voormalig pleintje te Winschoten

Hoofdkantoor WIMA Vastgoed

In februari 2021 nam WIMA Vastgoed zijn intrek in een karakteristiek pakhuisje aan de Venne in Winschoten. Midden in het centrum van de stad weet WIMA zich daar omringd met hardwerkende ondernemers en brengen de inwoners van de stad dagelijks een hoop gezellige drukte met zich mee. Daarmee past de keuze om hier het hoofdkantoor te vestigen precies bij de bedrijfsfilosofie van WIMA om oude stenen een tweede leven te geven in een levendige omgeving.

Wie wat beter bekend is in Winschoten kent het pakhuisje nog als eetcafé ’t Pleintje annex bar-discotheek 1865. Tussen de vier muren liggen ontelbaar veel verhalen in de herinnering opgeslagen aan feesten, liefdes en dronkenschap. Niet alleen bij de inwoners van Winschoten overigens. Destijds verwierf het café van heinde en ver de aandacht en kent het daarmee een roemrucht verleden.

Het pand had echter al enige tijd geen functie meer. In 2020 werd het besluit genomen dat het bij uitstek de geschikte locatie zou zijn voor het eigen hoofdkantoor. Midden in de maatschappij, daar waar WIMA zich het liefst begeeft. De transformatie werd ingezet. Niet meer dan logisch was de keuze om de oude buitengevel in originele staat te behouden. Nostalgie in ere hersteld, maar de schrale lucht van bier en rook maakte plaats voor licht en ruimte waarmee de binnenkant een volwaardige metamorfose onderging naar de hedendaagse tijd.

Nu is het de perfecte plek om verder te bouwen aan uitbreiding van de portefeuille. Om te doen waar WIMA zou goed in is; betaalbare woningen bouwen in leegstaande (bedrijfs-)panden en daarmee twee vliegen in één klap te slaan.. leegstand opheffen en de zo broodnodige woonruimte creëren voor de jeugd die toch de toekomst is. Voor wat betreft WIMA’s eigen toekomst?

Momenteel bouwt het team van WIMA voornamelijk in de provincies Groningen en Drenthe.. maar met het verleden van het pakhuisje dat tot heinde en ver reikte in gedachten weet je dat je jezelf nooit hoeft of moet begrenzen. 

Plannen, ideeën of kansen? Onder het genot van een kop koffie ‘denken’ of misschien wel ‘doen’ we graag met je mee.

WIMA Vastgoed B.V.

  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Volg ons

Copyright © 2019 WIMA Vastgoed. Alle rechten voorbehouden.
Realisatie door Welldotcom - Puntgaaf Internetbureau