Tasmantoren

In de hoogste woontoren van Assen, ook wel bekend als de 'Toren van Abel' zijn in 2018 negentig betaalbare huurwoningen opgeleverd. De Tasmantoren ligt op steenworpafstand van het station. Met de trein is de binnenstad van Groningen binnen een kwartier te bereiken, dus een ideale locatie voor jongeren en jong volwassenen die werken en/of studeren en zelfstandig willen wonen.

De begane grond en de bovenste verdieping behouden hun commerciële functies. De aangeboden appartementen hebben een woonoppervlakte tussen de 45 en 65 m², variëren qua huurprijzen, maar zijn huursubsidie gerechtigd. In 2016 begon de renovatie en de appartementen zijn fasegewijs opgeleverd. Herbestemming was goed realiseerbaar, omdat de twee gevels waren voorzien van vluchtwegen en de toren enorm degelijk is gebouwd. Per verdieping konden alle scheidingswanden worden verwijderd. De bestaande ramen waren leidend voor de nieuwe indeling. Er studio's en appartementen gecreëerd met één of twee slaapkamers. De Tasmantoren heeft nog meer ruimtes naast de particuliere woningen. Zo vervullen Boekenrode Bedrijfsmakelaars, Versatel Nederland B.V., Alders Makelaars, Clikq, Vodafone, Nederlandse Rode Kruis, GeoSy B.V. en Groenservice Noord B.V. de commerciële ruimtes.

Creatief op hoogte

In maart 2019 was de Tasmantoren te zien in een inspirerend artikel van Wonen&Co. Hierin zagen we bewoners van de toren die iets lijken te hebben met bijzondere woonlocaties. Zij woonden op een woonboot en en in een voormalig schoolgebouw, alvorens zij het verbouwde kantoorpand betrokken. De bewoners zijn afhankelijk van het OV en door de ligging van de Tasmantoren ten opzichte van zowel het station als het centrum, was dit voor hun een logische stap. Het witte lege appartement zorgde voor een blank canvas dat de bewoners zelf konden inkleuren. Ze hebben het appartement helemaal naar eigen smaak ingericht en omgetoverd tot een prachtige woning!

WIMA Vastgoed B.V.

  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Volg ons

Copyright © 2019 WIMA Vastgoed. Alle rechten voorbehouden.
Realisatie door Welldotcom - Puntgaaf Internetbureau